Menu

How can we help you?

Tell us a few details about your project or enquiry and a member of our team will be in touch.

The mere insertion of plants into the built environment can enhance comfort, satisfaction, well- being and performance.

Biophilic Design

Ambika House, Portland Place

  • London, United Kingdom
  • 2010
  • For Blenheim House Construction
  • 10m2

Project Details

  • Living wall in the living room of the penthouse

Ambika House, W1, London is a fairly ordinary-looking 20th century building. But a surprising addition is the beautiful penthouse apartment which is designed with grace and timeless elegance. Biotecture designed and installed the living wall in the apartment's living room; the panel of green wall, designed with striking purple and green contrasting foliage, helps define space in this spacious, open plan living room.

This project epitomises the practice’s goal of Complex Simplicity – incorporating advanced technology such as the roof top pool, retractable roof and ‘living green wall’ within pure simple spaces, defined by elegant materials.

Buckley Gray Yeoman