Menu

How can we help you?

Tell us a few details about your project or enquiry and a member of our team will be in touch.

Don’t judge each day by the harvest you reap but by the seeds that you plant.

Robert Louis Stevenson

The Market Building

  • Brentford, United Kingdom
  • 2017
  • For Quinn London
  • 47m2
  • Maintained by Biotecture

Project Details

  • Central Courtyard Living Wall
  • Includes more than 2,800 plants

This 1950's former Inland Revenue offices building in a prime Brentford waterside location was extended and modernized by Verve property developers into 46 new apartments. It was important to encourage a sense of community with shared spaces including the shared central courtyard garden. Biotecture were contracted to design, supply, install and maintain a living wall within the shared courtyard space creating a haven away from the busy town center full of plants but without compromising valuable space. The Brentford Living Wall will provide a great outlook for the people living in the new apartments and increase the desirability for accommodation in the block. You can learn more about how our living walls are designed, grown and installed on site, including the built in irrigation system on the Living Wall Build process page.